Køkken

Som elev på Køkken (fagtema Mad og ernæring) lærer du at arbejde med fødevarer og ernæring. Undervisningen består både af den teoretiske del omkring mad og ernæring. Det er f.eks. at arbejde med at forstå hvad energifordeling der er i fødevarer, arbejde med at mindske madspild, tilrettelægge en menu og have kendskab til sammensætning af fødevarer og kendskab til råvarer.

Der er særlig vægt på følgende emner:

  • Grundlæggende kendskab til forskellige fødevaregrupper
  • Træning i at tilberede og servere mad
  • Forståelse for udnyttelse af madressourcer og undgå madspild
  • Kendskab til energifordeling i mad
  • Træning i at arbejde i et køkken og kendskab til køkkenudstyr.

Som PGU-elev modtager du også undervisning i almene fag som dansk og matematik.

Se nærmere i fagbilagene Mad og ernæring.https://emu.dk/fgu

Du finder Køkkenlinien på skolen i Aalborg.